Cégünkről

Boldog 18-dik születésnapot Lando Magyarország!

Legyen szó komplett,- vagy részrakományról, Európa bármely országáról, mi 2002. óta szívesen állunk az Önök rendelkezésére!

A Lando Hungaria Kft. 2002-ben alakult meg, mint az esseni székhelyű Lando GmbH. magyar leányvállalata. A német anyacéghez hasonlóan közúti export-import szállításokat szervezünk Európa minden országa vonatkozásában, valamint belföldön is. EU-n kívüli szállítások vonatkozásában több vámügynök partnerrel tartjuk a kapcsolatot. A rendelkezésre álló járműparkunk a cégcsoport saját flottájából, valamint a nekünk dolgozó alvállalkozók autóiból áll. A hosszú évek alatt kialakult ügyfélkörünkbe tartozó cégek különböző iparágakban működnek, így nagy tapasztalatunk van autóipari, vegyipari, gépipari, műanyagipari szállításokban, sőt a filmes logisztikában is. Ügyfeleink nagy része hazai cég, de nagyon sok külföldi céggel is szerződésben állunk. Kedvező fuvardíjakat kínálunk, mindig törekszünk arra, hogy az optimális megoldást találjuk meg az adott szállítási feladatra, figyelembe véve az ügyfelek rendelkezésére álló rakodási kapacitásait, valamint az elvárt tranzit időt is.

Ügyfeleink igényeinek megfelelően több típusú járművet tudunk kínálni, 1-24 t raksúly kapacitásig. A komplett rakományok mellett erősségünk a részrakományok szállítása is. Az anyacéggel együttműködve heti két alkalommal német import gyűjtő járataink érkeznek a budapesti raktárunkba. A rendelkezésünkre álló járművek ponyvás, dobozos és hűtő felépítményűek. Az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva, a raktér méreteit tekintve tudunk küldeni 3,5 t, 7,5 t, 12 t, 18 t össztömegű teherautókat, nyerges kamion szerelvényeket, pótkocsis teherautókat, ill. jumbo, megatréler felépítményű, mélybölcsős járműveket is.

Vegyipari cégekkel folytatott hosszú éves együttműködésünk alapja, hogy veszélyes áruk szállításával is foglalkozunk, ADR tanácsadást is kínálunk az ügyfeleinknek. Tisztában vagyunk a szigorú vegyipari előírásokkal, rakodási feltételekkel, az oktatás, a védőfelszerelés és védőruházat szükségességével, valamint az ADR jogszabály követelményeivel a szállított anyagra vonatkozóan.

Túlsúlyos, túlméretes szállítási igények esetén is tudunk segíteni, egyes projektek esetén rakodóeszközöket, darut is tudunk biztosítani a helyszínre.

Cégünk működésének alapja a nagy szaktudással és tapasztalattal rendelkező, több idegen nyelvet beszélő személyi állományunk. Kollégáink gyors, precíz és rugalmas ügyintézést biztosítanak az ügyfelek felé. A kor követelményeinek megfelelően a megbízásokat internetes logisztikai platformokon is fogadjuk, több szolgáltatónál regisztrációval rendelkezünk. A szállítmányok során a külföldi partnerrel is tudjuk a kapcsolatot tartani.

Az alvállalkozói körünkbe sok magyar és külföldi fuvarozó tartozik, akikkel régi üzleti kapcsolatban állunk. A fuvarozóinkat rendszeresen ellenőrizzük, minősítjük.

Megemelt összegű szállítmányozói felelősségbiztosítással rendelkezünk, valamint minden általunk mozgatott járműre él CMR biztosítás is. Ügyfeleink igényei szerint, amennyiben az áruérték, vagy a fuvarfeladat azt indokolja, akkor egyedi szállítmánybiztosítást kínálunk az ügyfeleinknek. Egyszerűen, elektronikus úton megkötjük számukra a szükséges biztosítást.

A magyar Ekáer jogszabályt követve Ekáer tanácsadást is nyújtunk. Cégünk szállítmányozóként a NAV Ekáer oldalán már a jogszabály életbe lépése óta regisztrált cég.

Munkafolyamataink szabályozottak, rendelkezünk ISO 9001, valamint ISO 14000 tanúsítvánnyal is. A Lando Hungaria Kft. hosszú évek óta a pénzügyileg legstabilabb cégek közé tartozik a Bisnode nemzetközi cégminősítő rendszerében. Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy egy külső szakértő is megerősítette, hogy cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. Hisszük, hogy a Bisnode tanúsítvány segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy a Bisnode független szakértőként ismerte el cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon. A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.